aprilie 11, 2008

Seminar la informatică



Puterea de calcul a crescut în ultimii ani cu o rată uluitoare, iar noile tehnologii vor continua să contribuie la păstrarea aceluiaşi ritm. Din acest motiv, pentru a rezista torentului de schimbări şi invenţii ce vin să ne îmbunătăţească viaţa e nevoie de o cunoaştere permanentă a noutăţilor din lumea informaţională, verbul “a fi informat” devenind un imperativ pentru omul contemporan .
Chiar dacă numărul orelor de informatică sunt insuficiente pentru a reuşi să descoperim în întregime universul computerului, totuşi pentru noi, elevii, ele sunt un suport real ce ne ajută nu numai să însuşim noile tehnologii, dar ne permit o cunoaştere multidimensională a posibilităţilor nelimitate a celui mai important instrument al secolului XXI-calculatorul, perspectivele ce ni le deschide acesta întru realizarea personală a fiecăruia din noi .
Avînd drept scop familiarizarea elevilor cu diversitatea domeniilor în care sunt aplicabile tehnologiile informaţionale, în incinta Liceului Teoretic Fârlădeni a avut loc seminarul teoretico-practic la informatică desfăşurat în cadrul întrunirii profesorilor din raionul Căuşeni la această disciplină. Pe parcursul seminarului participanţii au avut posibilitatea de a urmări evoluţia generaţiilor de calculatoare, au motivat importanţa colosală a computerului, încercînd să creioneze imaginar chipul calculatorului peste 50 ani, schimbările ce le va produce acesta în dezvoltarea omenirii.În acest sens, această activitate s-a dovedit a fi un veritabil laborator creativ, mai ales cînd participanţii fiind provocaţi de moderatoarea seminarului, dna Lilia Botnari, au prezentat înscenări inedite în care-au prezentat rolul incontestabil al informaticii în medicină, criminalistică şi astronomie. Repartizaţi în trei grupe, participanţii au lucrat eficient la elaborarea mai multor postere, esee, proiecte de lege ce au drept scop implimentarea programelor de informatizare în toate instituţiile din republică. Totodată elevii au motivat importanţa ce-o deţine reţeaua de Internet în procesul de educaţie şi în viaţa personală a fiecăruia, posibilităţile vaste ce ni le oferă această lume virtuală care devine tot mai populară şi accesibilă chiar şi pentru mediul rural. Astfel acest seminar a servit drept etalon de conştientizare a vitalităţii dezvoltării acestei ştiinţe pentru ajustarea la noile necesităţi ale mileniului III , importanţa cunoaşterii computerului pentru realizarea personală şi profesională a fiecăruia în parte.
Omul a creat computerul pentru a-şi îmbunătăţi traiul, însă acum principala sarcină a omului contemporan este exploatarea lui raţională.Computerul trebuie să ajute creierul uman, nicidecum să-l înlocuiască .


Oxana GREADCENCO

Un comentariu:

Anonim spunea...

da i super ok ideia succese mai departe!